Cel putin sase militari si un civil au murit si alte 15 persoane au fost ranite, joi, in peninsula Sinai, nordul Egiptului, in doua atacuri cu dispozitive-capcana, informeaza Reuters, citand surse medicale si din securitate.

Mai multe dispozitive explozive au fost plasate pe drumuri in orasele Rafah si Sheikh Zuwayed, fiind detonate in momentul in care masinile au trecut prin respectivele zone, sustin surse din securitate, citate de Reuters.

Armata egipteana nu a prezentat o declaratie oficiala in acest caz.

Mai multe atacuri in zona au fost revendicate de filiala egipteana a retelei teroriste Stat Islamic.

Fortele de securitate egiptene au fost vizate de numeroase atacuri ale militantilor islamisti dupa ce armata l-a alungat de la putere pe presedintele egiptean Mohamed Mursi in 2013, iar mii de oameni au protestat fata de aceasta decizie.

Cele mai multe atacuri au loc in peninsula Sinai din nordul Egiptului unde activeaza filiala egipteana a retelei Stat Islamic, Provincia Sinai, atacuri in care au murit sute de politisti si militari, informeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.