Televiziunea cubaneza de stat a difuzat imagini cu Fidel Castro, discutand cu elevii si profesorii scolii denumita in onoarea Vilmei Espin, care a decedat in 2007, la varsta de 77 de ani.

"Sunt sigur ca intr-o zi ca cea de azi, Vilma ar fi fericita", a zis liderul revolutiei cubanze din 1959. Espin a luptat alaturi de Castro impotriva administratiei Fulgencio Batista si mai tarziu s-a casatorit cu fratele sau, Raul Castro, actualul presedinte cubanez.

"Oricine moare luptand pentru revolutie, isi lasa in urma eforturile si bataliile", a declarat Castro, care in august urmeaza sa implineasca 90 de ani.

Castro a predat conducerea statului fratelui sau mai mic in 2008, din cauza unei probleme grave de sanatate.

Aparita sa publica are loc la o saptamana dupa editorialul plin de critici pe care l-a redactat despre vizita recenta a presedintelui american Barack Obama. Castro nu a avut nicio intrevedere cu Obama, desi a fost surprins in fotografii intalnindu-se cu demnitari straini in locuinta sa.

Ultima aparitie publica a lui Fidel Castro suprinsa de televiziunea de stat a fost in iulie anul trecut cand a efectuat o vizita la Ministerul de Externe pentru a discuta cu angajatii de acolo, informeaza MEDIAFAX.