Agentia Centrala de Informatii (CIA) nu a descoperit nicio amenintare terorista la adresa Ungariei, a precizat Gyorgy Bakondi, consilierul pe probleme de securitate al premierului ungar,Viktor Orban.

Guvernul ungar a contactat CIA in privinta acestor informatii difuzate de presa poloneza, dar nu a primit nicio confirmare in acest sens, a explicat, miercuri, Bakondi, citat de agentia de presa ungara MTI.

Publicatia poloneza Rzeczpospolita a scris luni ca serviciile secrete americane au avertizat Polonia in privinta unor atacuri simultane care ar puntea fi lansate in Berlin, Budapesta si Varsovia.

Bakondi a insistat ca, daca Ungaria ar fi fost vizata de un astfel de atac, autoritatile americane ar fi informat Budapesta. El a adaugat ca Ungaria priveste in mod regulat informatii de la autoritatile americane si ca autoritatile ungare fac parte in mod activ in operatiunile de cooperare internationala ale serviciilor secrete.

Expertul belgian Pieter Van Ostaeyen a avertizat sambata, intr-un interviu acordat cotidianului ungar Nepszabadsag, ca reteaua terorista Stat Islamic ar putea comite un atentat pe teritoriul ungar.

Reteaua terorista Stat Islamic a amenintat saptamana trecuta ca va comite noi atentate in Statele Unite si in tari europene, mentionand Ungaria si Portugalia.

"Organizatia terorista Stat Islamic a amenintat Europa cu noi atacuri si a mentionat Ungaria printre posibilele tinte", declara Bakondi in urma cu o saptamana.

In plus, dupa atentatele teroriste din Bruxelles, in care au murit 32 de persoane, Ungaria a ridicat nivelul de alerta din tara, informeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.