International5 Aprilie 201617:00

Lectura de 2 minute

Reteaua terorista Stat Islamic avertizeaza, intr-o noua inregistrare video, ca va comite noi atentate in Europa, precizand ca are ca tinte orasele Londra, Roma si Berlin.

"Ieri a fost atacat Parisul, recent a fost vizat Bruxellesul, cine stie ce va fi maine?! Poate vom ataca Londra, Berlinul sau Roma", a declarat un membru al retelei teroriste Stat Islamic intr-o inregistrare video difuzata marti, informeaza site-ul MetroNews.uk.

In inregistrare sunt prezentate imagini ale Camerei Comunelor din Londra si ale Colosseumului, situat in Roma. Inregistrarea video realizata de organizatia terorista sunnita a fost difuzata de Grupul media islamist Al Waad. Saptamana trecuta, Stat Islamic avertiza ca va comite noi atentate in Statele Unite si in tari europene, mentionand Ungaria si Portugalia. Organizatia fundamentalista sunnita, care ocupa teritorii in Siria, Irak, Libia si Egipt, avertizeaza ca atentatele comise pe 22 martie in Bruxelles, soldate cu 32 de morti, sunt doar inceputul uneii serii de atacuri in Europa si in Statele Unite, informeaza MEDIAFAX.

"America, urmezi tu!", se arata intr-un mesaj al retelei teroriste postat saptamana trecuta pe site-ul Centrului media Al-Wafa. "America a uitat ca musulmanii nu accepta umilirea si ca nu vor uita sa riposteze", atragea atentia organizatia terorista, conform unei traduceri facute de Institutul pentru Analize Media din Orientul Mijlociu (MEMRI). "Nu am uitat tipetele fetelor violate cand armata americana a invadat Irakul. Cu ajutorul lui Allah, vom razbuna aceste fapte si vom reda demnitatea. Va vom distruge noi onoarea, vom elimina miturile voastre, va vom lua ostatice femeile si le vom vinde in pietele de sclavi. Va vom lua copiii si ii vom creste printre musulmani, pentru a lupta impotriva voastra", ameninta organizatia fundamentalista sunnita, facand referire la un atac armat comis in decembrie 2015 in San Bernardino, California, soldat cu 14 morti. "Acum au fost atentate la Bruxelles. Maine, ar putea fi Portugalia si Ungaria", atragea atentia organizatia terorista.

Guvernul Ungariei a anuntat ca ia in serios amenintarile organizatiei teroriste. "Organizatia terorista Stat Islamic a amenintat Europa cu noi atacuri si a mentionat Ungaria printre posibilele tinte", a declarat miercuri Gyorgy Bakondi, consilier al premierului Viktor Orban.

Citeste si:
Om al străzii trimis în judecată pentru că umbla pe străzi "fără...
Om al străzii trimis în...

Reteaua terorista sunnita Stat Islamic ocupa teritorii in nord-estul Siriei, in nord-vestul Irakului, in nordul Egiptului si in nordul Libiei, unde a instituit un "califat". Organizatia fundamentalista a revendicat atentatele comise in noiembrie 2015 la Paris, soldate cu 130 de morti, si cele din 22 martie, de la Bruxelles, soldate cu 32 de morti.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.