Un prim grup de 16 refugiati sirieni a aterizat luni, la Hanovra, nordul Germaniei, provenind din Istanbul, in cadrul acordului UE-Turcia stabilit luna trecuta, a anuntat luni dimineata un responsabil din cadrul Departamentului Federal pentru Imigranti si Refugiati.

Imigrantii urmeaza sa fie cazati intr-un centru de primire din localitatea Friedland, situata la 140 de kilometri de orasul Hanovra, din landul Saxonia Inferioara.

Un al doilea grup tot de 16 sirieni este asteptat sa soseasca in cursul amiezii de luni, a precizat Departamentul german Federal pentru Imigranti si Refugiati.

Potrivit planului agreat de UE si Turcia pe 18 martie, pentru fiecare imigrant sirian care a ajuns ilegal pe teritoriul european si este retrimis in Turcia, UE se obliga sa repartizeze un altul in statele membre, intr-un cadru limitat de 72.000 de locuri, informeaza MEDIAFAX.

Trei nave cu imigranti au plecat, luni dimineata, din insulele grecesti Lesbos si Chios, cu destinatia Turcia, fiind primii imigranti clandestini care sunt trimisi inapoi in Turcia in baza acordului stabilit cu UE, iar primele doua barci au ajuns deja in Turcia, in orasul Dikili, din vestul statului.

Acordul are in vedere toti imigrantii clandestini care ajung in Grecia din Turcia incepand cu 20 martie, fiind vorba de 6.000 de astfel de persoane pana in prezent, potrivit estimarilor facute de agentia AFP.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.