Trei nave cu imigranti au plecat, luni dimineata, din insulele grecesti Lesbos si Chios, cu destinatia Turcia, fiind primii imigranti clandestini care sunt trimisi inapoi in Turcia.

In total 131 de imigranti clandestini, majoritatea originari din Pakistan si Bangladesh, au fost imbarcati luni dimineata pe insula Lesbos in doua vapoare, a declarat un purtator de cuvant al agentiei de supraveghere a frontierelor exterioare ale UE - Frontex.

Pe insula greaca Chios, alti imigranti au fost imbarcati intr-un alt vapor turc. Sunt primii imigranti clandestini deportati din Grecia in Turcia, in baza acordului incheiat cu UE pe 18 martie, acord care are in vedere toti imigrantii clandestini care ajung in Grecia din Turcia incepand cu 20 martie, fiind vorba de 6.000 de astfel de persoane pana in prezent, potrivit estimarilor facute de agentia AFP.

La Chios, cateva zeci de activisti au organizat o manifestatie in apropiere de vaportul turc in care sunt imbarcati extracomunitarii si scandeaza "Libertate".

Potrivit planului agreat de UE si Turcia, pentru fiecare imigrant sirian retrimis in Turcia, UE se obliga sa repartizeze un altul in statele membre, intr-un cadru limitat de 72.000 de locuri, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.