Intr-un interviu acordat publicatiei germane Die Welt, ministrul austriac al Apararii afirma ca Austria intentioneaza sa mobilizeze militari in zona Brenner, la frontiera cu Italia, pentru a bloca tranzitul imigrantilor extracomunitari spre statele din nord-vestul Europei.

"In contextul in care frontierele externe ale Uniunii Europene nu sunt protejate suficient, Austria intentioneaza sa implementeze, in curand, masuri stricte de control la frontiera. Acest lucru inseamna controale in Trecatoarea Brenner, inclusiv prin mobilizarea de militari", a declarat Peter Doskozil.

Militarii pot oferi asistenta politiei de frontiera in gestionarea afluxului de imigranti, inclusiv in procedurile pentru deportare, a explicat ministrul austriac al Apararii. Doskozil a reiterat solicitarea Austriei de constituire a unei structuri europene pentru protejarea frontierelor externe ale Uniunii Europene, scrie mediafax.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.