Parlamentul Republicii Moldova a stabilit, printr-un proiect de hotarare adoptat vineri, ca alegerile prezidentiale sa aiba loc pe data de 30 octombrie.

Proiectul de hotarare a fost adoptat vineri, 1 aprilie, dupa ce initiativa legislativa a unui grup de deputati din majoritatea parlamentara a fost introdusa pe ordinea de zi a legislativului in regim de urgenta.

Unul dintre autorii inititiavei, deputatul democrat Sergiu Sarbu, a spus ca prin aceasta hotarare se doreste acordarea unei previzibilitati cetatenilor, iar toate chestiunile de ordin tehnic vor fi rezolvate pana pe data de 30 iulie, cand prevederile hotararii vor intra in vigoare. Dupa aceasta data va putea incepe si campania electorala.

Deputatul liberal-democrat Chiril Lucinschi a propus, printr-un amendament, ca alegerile sa aiba loc pe data de 3 iulie, insa nu a acumulat numarul necesar de voturi.

Stabilirea datei de 30 octombrie pentru desfasurarea alegerilor prezidentiale in Republica Moldova a primit votul a 50 de deputati, numarul reprezentand majoritatea parlamentarilor prezenti la sedinta plenara. Deputatii socialisti si cei liberal-democrati s-au impotrivit acestei initiative, informeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.