Presedintele Barack Obama ar putea decide "in urmatoarele saptamani" o eventuala suplimentare a trupelor americane in Irak, afirma seful Statului Major Interarme, Joseph Dunford.

Aceste trupe suplimentare ar urma sa consolideze capacitatea fortelor irakiene de a pregati o ofensiva majora impotriva gruparii Statul Islamic (ISIS) la Mosul, a declarat miercuri pentru presa generalul Joseph Dunford.

Oficiali militari americani si irakieni discuta despre un plan de recucerire a Mosulului, aflat sub controlul SI din iunie 2014, si despre cum pot fortele americane sa sustina aceste eforturi, a precizat seful Statului Major Interarme.

"Aceste recomandari au fost facute, iar presedintele va avea oportunitatea sa ia unele decizii aici in urmatoarele saptamani", a declarat generalul. "Eu i le-am transmis secretarului (Apararii Ash Carter). Secretarul il va aborda pe presedinte", a precizat el.

Dunford declara saptamana trecuta ca se asteapta la o crestere a nivelului prezentei fortelor americane in Irak, unde se afla in prezent 3.800 de oameni, dar preciza ca nu s-a luat o decizie in acest sens.

Oficiali americani si-au exprimat speranta unei valorificari a unor succese impotriva SI pe campul de lupta, precum recucerirea Ramadi de catre fortele irakiene la sfarsitul anului trecut, relateaza MEDIAFAX.

"In prezent ne concentram asupra urmatoarei faze a campaniei, care vizeaza Mosulul, si mentinerii unui impuls ca la Ramadi", a spus Dunford.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.