Aproximativ 1.500 de migranti si refugiati carora li s-au alaturat sustinatori greci au marsaluit miercuri seara catre sediul Delegatiei Comisiei Europene, in centrul Atenei, in semn de protest fata de Acordul UE-Turcia care urmeaza sa intre in vigoare de luni, relateaza AP online.

Migranti din Siria, Afganistan si alte tari au scandat "deschideti frontierele" si "suntem refugiati" in timp ce treceau prin dreptul Parlamentului catre sediul UE, intr-un miting care s-a incheiat pasnic.

Peste 50.000 de migranti sunt blocati in Grecia in urma introducerii unor restrictii si inchiderii frontierelor de catre Austria si tari de pe ruta din Balcani, scrie MEDIAFAX.

Migrantii care au ajuns in Grecia dupa 20 martie sunt detinuti pe insule si urmeaza sa fie trimisi inapoi in Turcia incepand de luni.

Sute de migranti si refugiati au sosit pe insulele grecesti, dupa mai multe zile in care numarul acestora scazuse, in pofida Acordului UE-Turcia care prevede ca nou-sositii sa fie trimisi inapoi pe teritoriul turc.

In total 766 de persoane au sosit pe insulele Lesbos, Samos, Chios si Kos de marti si pana miercuri, de trei ori mai multi decat in zilele anterioare, in care conditiile meteorologice au fost mai aspre, a anuntat Guvernul elen.

Aceasta crestere a fost anuntata la o zi dupa ce UE nota ca numarul nou-sositilor a scazut brusc saptamana trecuta.

In baza acordului Ankara urmeaza sa opreasca migrantii sa ajunga in Europa si sa primeasca inapoi, din Grecia, persoane care nu se califica pentru a obtine azil in Uniune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.