Un avion de linie apartinand companiei Egyptair a fost deturnat dupa ce a decolat de la Alexandria catre Cairo si a aterizat marti pe Aeroportul International de la Larnaka, in Cipru.

Cyprus Broadcasting Corporation a anuntat ca 55 de persoane se aflau la bord si sapte membri ai echipajului, relateaza Reuters.

Cel putin un barbat ar fi inarmat.

Avionul a fost deturnat in regiunea de informatii de zbor a Ciprului, potrivit agentiei.

Agentii de presa citeaza compania si surse din cadrul Guvernului egiptean anuntand ca un zbor intern de la Alexandria la Cairo a fost deturnat de cel putin un barbat inarmat, relateaza BBC. Acestia au cerut ca zborul sa aterizeze in Cipru, potrivit unui purtator de cuvant EgyptAir, adauga postul britanic, care adauga ca potrivit unor informatii este vorna despre o aeronava de tip Airbus A320.

Un oficial guvernamental cipriot a anuntat ca avionul a aterizat marti dimineata pe aeroportul din Larnaka si ca exista suspiciuni ca ar avea o bomba la bord, relateaza AP.

Alt functionar cipriot afirma ca "pare sa existe mai mult de un pirat al aerului". El a anuntat ca nu s-au formulat alte cereri in afara ca vehicule de politie sa plece de langa avion.

Autoritatea egipteana a Aviatiei Civile a anuntat ca zborul MS181 era efectuat de un Airbus si ca la bord se afla 55 de pasageri si cinci membri ai echipajului, potrivit agentiei americane.

Capitanul avionului a anuntat controlorii egipteni de trafic aerian ca avionul sau a fost deturnat, potrivit unor oficiali de la Ministerul egiptean al Aviatiei Civile, relateaza DPA.

Potrivit acestor oficiali, care au solicitat protectia anonimatului, capitanul a contactat controlul traficului aerian si a anuntat ca piratii aerului au cerut ca avionul sa aterizeze in Cipru, scrie MEDIAFAX.

Avionul, un Airbus 320 a decolat marti dimineata de la Alexandria. Dupa decolare, o persoana de la bordul aeronavei a anuntat ca poarta o centura exploziva, potrivit postului Al Arabiya cu sediul la Dubai, citat de agentia germana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.