Bernie Sanders a castigat, sambata, alegerile din statele americane Alaska si Washington, destabilitand pozitia contracandidatului Hillary Clinton, care ramane inca in fruntea clasamentului in tabara democrata pentru alegerile prezidentiale din SUA din noiembrie.

Sanders ar fi inregistrat peste 50% din voturi in Alaska si Washington, dar mai are nevoie de voturi pentru a o cobori pe Clinton din fruntea clasamentului in tabara democratilor. "Intervenim serios in avantajul detinut de secretarul Clinton si avem un drum catre victorie", a declarat Sanders dupa anuntarea victoriilor, in Madison, Wisconsin, alaturi de sustinatori. "E destul de greu pentru oricine sa nu ne accepte monetul de victorie din campania noastra", a continuat candidatul democrat, relateaza Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Clinton conduce in fata lui Sanders cu 300 de voturi din cele 2.382 necesare din partea delegatilor pentru a fi nominalizata de Partidul Democrat drept candidat la prezidentialele de pe 8 noiembrie in cadrul conventiei partidului din iulie, din Philadephia.

Luand in considerare si voturile superdelegatilor - liderii de partid care au libertatea de a sustine orice candidat - Clinton are sprijinul a 1.690 de delegati, spre deosebire de Sanders care are doar 946 de sustinatori.

Sanders, un senator din Vermont, are nevoie sa castige doua treimi din voturile delegatilor care au mai ramas pentru a o ajunge din urma pe Clinton.

In tabara republicana, favorit este miliardarul Donald Trump, care s-a facut remarcat prin politicile sale antiimigratie dure promise votantilor daca va ajunge presedinte al SUA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.