Bilantul atentatului sinucigas, produs la un meci de fotbal desfasurat la periferia capitalei irakiene Bagdad si revendicat de reteaua terorista Stat Islamic, a ajuns la 41 de morti si 105 raniti.

Oficialii irakieni din securitate si sectorul sanatatii au oferit sambata detalii despre noul bilant actualizat sub conditia anonimatului, nevand autoritatea necesara pentru a face astfel de anunturi. Bilantul anterior era de 26 de morti si circa 100 de raniti, informeaza agentia de presa AP, citand oficiali irakieni si potrivit MEDIAFAX.

Atacul sinucigas a avut loc vineri in timpul unui meci de fotbal in localitatea Iskanderiyah, la 50 de kilometri de Bagdad. Atacul a fost revendicat de reteaua terorista sunnita Stat Islamic, care a explicat ca atacul a vizat membri ai militiilor siite.

Reteaua, care detine arii vaste din Irak si Siria, comite numeroase atacuri asupra civililor, in special asupra etnicilor siiti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.