Salah Abdeslam, islamistul arestat in urma cu o saptamana, si-a recunoscut rolul in cadrul atentatelor teroriste din Paris, in cadrul audierii de catre autoritatile belgiene, admitand ca a renuntat sa se mai detoneze pe stadionul din Paris si ca Abdelhamid Abaaoud a planificat toata operatiunea.

Potrivit unui document obtinut de postul francez BFMTV de la politia belgiana din cadrul audierii lui Abdeslam, islamistul a recunoscut in fata anchetatorilor ca "a inchiriat masini si (camere) de hotel la solicitare" pentru comandoul responsabil de atentatele teroriste din Paris de pe 13 noiembrie in care au murit 130 de persoane.

El l-a invinuit pe Abdelhamid Abaaoud, care s-a detonat in atentatele din Paris, pentru planificarea intregii operatiuni.

"Este Abaaoud. Stiu asta pentru ca mi-a zis fratele meu, Brahim. El mi-a zis ca Abbaoud este responsabil. L-am intalnit pe Abaaoud in noapte de 11 spre 12 noiembrie 2015. A fost singura data in viata mea cand l-am vazut pe Abaaoud", a declarat Abdeslam in fata anchetatorilor belgieni.

Insa cei doi au fost condamnati in 2010 in Belgia pentru furt. Fratele lui Salah, Brahim Abdeslam, a murit in atentatele din Paris, fiind unul dintre atacatorii kamikaze.

Salah Abdeslam a explicat ca a renuntat sa se mai arunce in aer pe stadionul din Paris, Stade de France, dupa cum se prevedea in planul teroristilor.

"Trebuia sa intru ca un client pe Stade de France. Cu toate acestea, nu aveam bilet", a explicat el.

"Cu toate acestea, am renuntat (la acest plan) in timp ce oprisem masina. Mi-am lasat cei trei pasageri din masina, apoi am demarat. Am condus cu o viteza haotica", a mai adaugat islamistul.

Dintre cei trei pasageri aflati in masina pe care o conducea, Abdeslam a recunoscut ca nu il cunostea decat pe Bilal Hadfi, iar ceilalti doi erau irakieni pe care nu-i cunostea, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.