Donald Trump si Hillary Clinton au castigat alegerile primare din Arizona

Potrivit exit-pollurilor, mesajul antiimigratie al lui Trump, candidatul favorit al republicanilor, a rezonat cu ideile votantilor conservatori din Arizona.
In schimb, Clinton, care se afla in fruntea clasamentului in tabara democrata, s-a concentrat pe populatia latina in crestere din statul american sud-vestic, din apropierea frontierei cu Mexic.

In cadrul discursului de la Seattle, tinut cu ocazia anuntarii victoriei din Arizona, Clinton a vorbit despre atacurile teroriste din Bruxelles de marti, soldate cu cel putin 30 de morti, relateaza MEDIAFAX. "Traim intr-o lume complexa si periculoasa", a declarat Clinton.

"Avem nevoie de un comandant suprem (al fortelor armate, functie indeplinita de presedintele SUA) care sa poata conduce puternic, inteligent si mai presus de toate sa fie pregatit sa faca fata unor astfel de amenintari. Ultimul lucru de care avem nevoie este sa incitam mai multa teama", a continuat Clinton referindu-se la retorica lui Trump, care a amenintat ca va expulza toti imigrantii din tara si ca va reintroduce metode de tortura precum inecul asupra militantilor teroristi.

Desi rezultatele nu au fost inca anuntate in mod oficial, democratul Bernie Sanders ar urma sa castige alegerile primare din doua state mai mici, Idaho si Utah. Si Ted Cruz, din partea republicanilor, ar urma sa obtina victoria in Utah.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.