Cel putin 34 de persoane au murit, iar 170 sunt ranite in urma exploziilor produse pe un aeroport si in statii de metrou din orasul belgian Bruxelles, in ceea ce par a fi atacuri teroriste coordonate, afirma surse citate de presa belgiana.

Cel putin 20 persoane au murit in explozia de la statia de metrou Maalbeek din Bruxelles, marti dimineata, dupa ce un atentat sinucigas a avut loc pe aeroportul Zaventem, aducand bilantul total la 34 de morti.

Doua explozii puternice au avut loc in aeroportul Zaventem din Bruxelles, in jurul orei locale 08.00 (09.00 - ora Romaniei). Potrivit unui bilant anterior, anuntat de un jurnalist RTBF, cel putin 14 persoane au murit si 30 au fost ranite in acea locatie. Un martor citat de RTBF declara anterior ca vazuse mai multe persoane ranite in terminalul de plecari din fata hotelului Sheraton, informeaza publicatia Le Figaro, citata de MEDIAFAX.

Momentul exploziei, surprins de un martor

Organizatia terorista Stat Islamic revendica atentatele de la Bruxelles

Reteaua terorista Stat Islamic a revendicat atentatele comise marti la Bruxelles, soldate, cu 34 de morti si peste 100 de raniti.

Agentia Belga relateaza ca mai multe strigate in araba s-au auzit inaintea exploziilor din aeroportul Zaventem. Aeroportul a fost evacuat si toate zborurile au fost suspendate. Traficul feroviar catre aeroport a fost suspendat, de asemenea. Potrivit imaginilor postate pe retelele de socializare de martori, un fum negru se ridica din cladirea unui terminal.

De asemnea, a fost convocata o intrunire de urgenta, dupa ce la scurt timp de la exploziile din aeroportul Zaventem, alte explozii s-au produs la mai multe statii de metrou din capitala belgiana in apropiere de institutiile europene.

Originea exploziilor este necunoscuta momentan

Autoritatile nu au lansat ipoteza unui atac terorist, cu toate ca aceste incidente au loc la patru zile dupa arestarea lui Salah Abdeslam, islamistul dat in urmarire generala pentru implicare in atacurile teroriste din Paris din noiembrie anul trecut, in care au murit 130 de persoane.
Nivel maxim de alerta in Bruxelles
Comunitatea romana din capitala Belgiei condamna atacurile teroriste produse marti dimineata in Bruxelles, dar se declara linistiti si spun ca au incredere in autoritati. "Am fost instiintati prin intermediul posturilor tv de ministrul de Interne, Jan Jambon, de instaurearea nivelului 4 de alerta. Este nivelul maxim de alerta si suntem rugati sa stam in case. Din ce vad in aceste momente pe strada e liniste, doar masini ale fortelor de ordine trec", a declarat un roman stabilit in Bruxelles pentru 9am.ro.
Citeste si:
Emily Burghelea a tras o sperietură sora cu moartea. Cu ce probleme...
Emily Burghelea a tras o...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.