Cel putin 44 de persoane au fost ucise sambata in atacuri aeriene la Rakka, bastionul gruparii jihadiste Statul Islamic (SI) in Siria.

Intre victime se afla 39 de civili, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, care precizeaza ca cinci copii au fost ucisi in atacuri care au vizat mai multe cartiere din Rakka, in nord-estul Siriei. Cinci militanti din cadrul SI au fost de asemenea ucisi, precizeaza aceasta organizatie nonguvernamentala (ONG) cu sediul in Marea Britanie, potrivit unui ONG, relateaza DPA online.

Intre instalatiile vizate de atacuri s-au aflat un spital si o tabara militara. "Stim ca nu au fost avioane ale coalitiei conduse de catre Statele Unite", a declarat pentru DPA Rami Abdel-Rahman, directorul Observatorului. "Sunt fie aeronave siriene, fie ruse. Dar stim din experiente trecute ca avioanele regimului (sirian) nu sunt capabile sa efectueze asemenea atacuri puternice", a adaugat el, potrivit www.mediafax.rowww.mediafax.ro

Aceste atacuri sunt ultimele dintr-o serie in regiune. In total 16 persoane au fost ucise vineri, dupa ce avioane de vanatoare neidentificate au atacat Rakka, capitala provinciei siriene cu acelasi nume.

Presedintele rus Vladimir Putin, principalul sustinator al presedintelui sirian Bashar al-Assad, a ordonat luni retragerea majoritatii fortelor ruse din Siria, anuntand ca acestea si-au "indeplinit intru totul" sarcinile. Insa Moscova a anuntat vineri ca avioane ruse vor continua sa bombardeze organizatii considerate teroriste de catre ONU in Siria, inclusiv Statul Islamic si Frontul al-Nusra, filiala siriana Al-Qaida.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.