Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleante familiilor victimelor si intreaga sa compasiune persoanelor ranite in atentatul care a avut loc sambata in centrul orasului turc Istanbul si condamna cu "fermitate" atacul terorist.

"Astfel de actiuni, care pun in pericol vieti nevinovate, nu pot fi justificate sub nicio forma. Ministerul Afacerilor Externe reafirma angajamentul ferm al Romaniei in combaterea tuturor formelor de terorism si reitereaza necesitatea intensificarii eforturilor internationale in combaterea acestora", se arata intr-un comunicat de presa al MAE, citat de MEDIAFAX.

Cel putin patru persoane au fost ucise sambata la Istanbul, intr-un atac sinucigas cu bomba, anunta guvernatorul orasului. Primele elemente ale anchetei releva ca Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) sau o grupare afiliata acestuia a comis atacul, a declarat sambata un oficial turc de rang inalt, relateaza Reuters.

Atacatorul a fost descurajat de catre politie sa vizeze o tina initiala si a detonat bomba "de frica", a spus acest oficial. In total 36 de persoane au fost ranite in atac, dintre care sapte grav, a anuntat anterior ministrul turc al Sanatatii. Mehmet Muezzinoglu a precizat ca 12 dintre raniti sunt straini.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.