O explozie, intr-o importanta zona comerciala si turistica din orasul Istanbul, a ranit sambata un numar de persoane, potrivit presei turce.

Oameni fugeau panicati, potrivit unor imagini, iar forte de ordine si ambulante soseau la fata locului. Presa scrie ca este vorba despre un atac cu bomba in care a fost ucisa cel putin inca o persoana. Zona respectiva - strada Istiklal - este de obicei aglomerata in weekenduri, relateaza BBC News online, citat de MEDIAFAX.



UPDATE: Cel putin patru morti si zece raniti in atacul sinucigas de la Istanbul

Cel putin patru persoane au fost ucise sambata la Istanbul, intr-un atac sinucigas cu bomba, anunta guvernatorul orasului, relateaza AP online. Cel putin alte 20 de persoane au fost ranite in atac, iar trei dintre ele se afla in stare grava, a precizat guvernatorul Vasip Sahin.

Acum 6 zile o alta explozie a ucis 37 de persoane

O explozie a ucis 37 de persoane, duminica trecuta. Gruparea extremista kurda TAK a revendicat acel atac. TAK, o grupare disidenta din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), a anuntat ca atacul de duminica a fost comis ca o razbunare fata operatiuni militare turce in sud-estul tarii, o regiune cu populatie majoritar kurda. Cel putin 28 de persoane au fost ucise, iar alte cateva zeci au fost ranite la Ankara, luna trecuta, intr-un atac cu masina-capcana impotriva unui convoi militar.

Peste 100 de persoane au fost ucise, in octombrie, intr-un dublu atac sinucigas cu bomba la un miting kurd pasnic, la Ankara.

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat ca grupari teroriste vizeaza civili deoarece ele cred ca sunt pe cale sa piarda lupta cu fortele turce de securitate. Asemenea atacuri "ne sporesc hotararea de a lupta impotriva terorismului", a subliniat el.

Autoritatile turce au acuzat kurzi sirieni si au efectuat, ca represalii, atacuri aeriene impotriva lor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.