Traian Basescu a facut recent demersurile pentru a obtine cetatenia Republicii Moldova, au declarat, vineri, surse apropiate fostului presedinte.

Fostul presedinte Traian Basescu a cerut, recent, cetatenia Republici Moldova, avand in vedere faptul ca actualul guvern de la Chisinau este unul stabil, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse apropiate fostului presedinte.

Potrivit surselor citate, un aspect care va cantari greu in obtinerea cetateniei Republicii Moldova de catre Traian Basescu il constituie faptul ca in timpul mandatelor sale peste jumatate de milion de moldoveni au dobandit cetatenie romana, relateaza MEDIAFAX.

Traian Basescu anuntase inca din 2013 ca doreste sa depuna cerere pentru cetatenia moldoveana, dupa ce-si va incheia si cel de-al doilea mandat de presedinte. De altfel, prima vizita pe care facut-o, in aprilie 2015, a fost la Chisinau. Cu acel prilej, fostul sef de stat a spus ca renunta, pentru moment, la ideea de a solicita acordarea cetateniei moldovene, invocand faptul ca situatia politica din aceasta tara nu este "propice" pentru un astfel de demers.

"Anterior am declarat ca, in prima vizita efectuata la Chisinau, in calitate de fost presedinte, voi solicita sa primesc cetatenia moldoveneasca. Nu am facut-o fiindca situatia politica din Moldova nu este propice pentru asa ceva. Voi veni ulterior cu solicitarea de a deveni cetatean al Republicii Moldova", a declarat fostul presedinte Traian Basescu, in aprilie 2015.

Tot atunci, Basescu s-a intalnit cu presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, care i-a transmis ca nu va fi o problema acordarea cetateniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.