Vladimir Putin a lansat o firma de rating, iar competitorii straini deja incep sa simta concurenta. In ultimele trei saptamani, Moody si Fitch au spus ca vor sa se opreasca din a mai emite ratinguri locale si nu ca vor ca agentiile lor din Moscova sa fie reglementate de guvernul rus, sub costul incalcarii normelor internationale.
In timp ce firmele din New York isi restrang activitatea, noul venit, numit ARCA, vrea sa umple acel spatiu liber si sa inceapa sa publice propriile ratinguri.

Rusia a inceput sa forteze inspre iesire agentiile straine de rating, in conditiile in care a acuzat reducerile de rating ca ar avea cauze politice, mai ales dupa ce a fost clasata sub ratingul de investitie pentru prima data in ultimii zece ani, relateaza MEDIAFAX.

”Prin eliminarea agentiilor internationale, statul isi protejeaza furnizorii locali. Pana in acest moment toate ratingurile importante erau oferite de trei mari companii, iar un jucator local nou ar fi avut probleme sa concureze cu ei”, a spus Ivan Gumino, managerul fondului de investitii Ronin Trust din Moscova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.