Patru femei din Romania s-au umilit in fata unor suporteri olandezi pentru a primi bani, in centrul Madridului, cu ocazia unui meci de fotbal intre PSV Eindhoven si Atletico Madrid, incidentul fiind clasat de un ONG pentru drepturile omului drept "umilitor" si "degradant".

Miscarea pentru combaterea Intolerantei, ONG din Spania care militeaza pentru respectarea drepturilor omului, a solicitat, miercuri, autoritatilor spaniole si reprezentantilor UEFA, sa ia masurile necesare pentru sanctionarea suporterilor echipei olandeze de fotbal PSV Eindhoven care au umilit marti, in zona centrala a capitalei spaniole, patru femei cersetoare din Romania, dupa ce acestea le-au solicitat bani, informeaza The Guardian, citat de MEDIAFAX.

Vezi imaginile scandaloase mai jos

ONG-ul a invocat sanctionarea comportamentului suporterilor in baza codului de disciplina aplicabil in contextul in care "demnitatea unei persoane sau a unui grup de persoane este insultata". Incidentul de marti a fost calificat drept o "umilire rasista", dupa ce suporterii echipei olandeze de fotbal au strigat insulte adresate celor patru femei, ceea ce este considerat drept o infractiune.

Doi studenti de la o facultate de jurnalism au filmat incidentul, care a fost semnalat de publicatia El Pais. Suporterii le-au solicitat femeilor sa ingenuncheze in timp ce aruncau cu monede in ele. "Autoritatile ar trebui sa investigheze marturiile si inregistrarile existente", a declarat un purtator de cuvant al ONG-ului, care a adaugat ca politia spaniola ar trebui sa colaboreze cu ambasada Olandei in Madrid pentr a-i identifica pe cei responsabil de aceste comportamente si pentru a-i sanctiona.

Incidentul a fost condamnat si de patronul clubului PSV Eindhoven, Toon Gerbrands, care a promis sanctionarea celor responsabili.

In plus, Miscarea pentru combaterea Intolerantei a solicitat si Parchetului spaniol sa investigheze infractiunile comise de barbati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.