Ministrul britanic al finantelor, George Osborne, vrea sa aduca o reforma importanta in educatie, in conditiile in care incearca sa reduca din masurile de austeritate cu trei luni inainte de referendumul care va decide viitorul Marii Britanii in Uniunea Europeana, scrie Bloomberg.

Scolile din Anglia ar urma sa fie eliberate de controlul autoritatilor locale pana in 2022, in timp ce numarul zilelor de scoala va creste, odata cu un pachet de 2,1 miliarde de dolari menit sa ridice standardele din educatie.

"Bugetul pe care il voi livra astazi va pune pe primul loc urmatoarea generatie. Vreau sa duc la bun sfarsit ce am inceput acum 5 ani, si anume sa crestem standardele in educatie si sa dam scolilor independenta fata de birocratia locala", a declarat Osborne.

Avand mainile legate de o imagine distorsionata despre cresterea economica, precum si o colectare a impozitelor mai slaba decat era anticipat, ministrul britanic cauta masuri care sa livreze un ”impact maxim cu costuri minime”.

Osborne urmeaza sa anunte masuri care vor duce la taieri de costuri de miliarde de lire in una dintre cele mai dificile perioade pentru Marea Britanie, avand pe umeri si referendumul pentru Brexit, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.