Ucigasul Behring Breivik si-a ridicat mana in stil nazist astazi, in timp ce era adus in sala de judecata. Acesta a dat in judecata guvernul norvegian pentru conditii inumane, intrucat nu are posibilitatea de a ,,socializa suficient” cu alte persoane.

Breivik a fost condamnat la 21 de ani de inchisoare in 2011 dupa ce a ucis mai multi tineri pe o insula norvegiana. Opt tineri au fost nimiciti de o bomba, iar alti 69 au fost omorati folosind o mitraliera. Victimele participau la o tabara a organizatiei de tineret a unui partid de stanga. La vreme aceea Breivik sustinea ca este de extrema dreapta. Aparent, la cativa ani dupa condamnare acesta a uitat ca national-socialismul (nazismul) este o forma doctrinara de extrema stanga. Desi acesta are acces la educatie superioara in inchisoare, laptop cu acces la internet, masina de spalat, bucatarie, iar conditiile de trai sunt foarte bune in comparatie cu unele inchisori din Romania, tanarul de 36 de ani a ales sa dea in judecata statul pentru ca nu-i garanteaza mai multa interactiune sociala.

Video cu salutul lui Breivik

Acesta a amenintat in mai multe randuri ca va face greva foamei, datorita ,,conditiilor inumane”. Pe langa asta, ucigasul afirma ca este privat de secretul corespondentei si dreptul la viata de familie si viata privata, iar toate aceste contribuie la insuccesul sau la universitate.

Oficialii inchisorii au spus ca acesta este tinut in izolare pentru ca are viziuni mult prea periculoase ce pot fi raspandite cu usurinta la ceilalti prizonieri. Chiar si asa acesta interactioneaza zilnic cu personalul inchisorii si cu gardienii. ,,Izolare” este un termen prea dur, daca e sa luam in considerare ca celula sa este formata din trei camere, unde are televizor, calculator si, pe langa toate astea, mai dispune si de o curte unde se poate plimba si poate efectua exercitii.

Imagini cu locul unde este intemnitat Breivik


Statul norvegian i-a respins toate plangerile, acesta fiind liber pentru a se intoarce inapoi la Playstation-ul care il asteapta in camera.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.