Rusia a inceput retragerea fortelor armate din Siria, asa cum a anuntat Vladimir Putin luni seara.

Primul grup de avioane de razboi a parasit baza aeriana rusa din Siria, anunta marti Ministerul rus al Apararii, relateaza MEDIAFAX.



[UPDATE] Operatiunile au inceput marti, dupa ce presedintele rus Vladimir Putin a anuntat luni seara ca Rusia isi retrage cea mai mare parte a fortelor din Siria, inclusiv unele aeronave. Ministerul Apararii a anuntat ca un prim grup a parasit Siria, inclusiv un numar nespecificat de avioane de tip Su-34. Aproximativ 1.000 de membri ai personalului militar rus vor ramane in Siria, a anuntat presedintele Comisiei pentru Aparare din cadrul Camerei superioare a Parlamentului rus.

Viktor Ozerov a declarat pentru Interfax ca el estimeaza ca aproximativ 1.000 de militari vor ramane in Siria, in cele doua baze rusesti. Rusia are nevoie de minimum doua batalioane - 800 de oameni in total - pentru a proteja cele doua baze, a apreciat el. Fortele ruse vor continua sa efectueze misiuni de recunoastere aeriana, ceea ce implica ramanerea in Siria a unor echipaje, iar specialisti militari vor continua, la randul lor, sa ofere consiliere armatei siriene, a mai declarat Ozerov.

Moscova nu a dezvaluit cati militari a mobilizat in Siria, unde detine controlul asupra unei instalatii navale si unei baze aeriene.

Statele Unite estimeaza ca efectivele ruse in Siria variaza intre 3.000 si 6.000 de oameni.

Aceasta retragere are loc dupa ce presedintele rus Vladimir Putin a anuntat luni seara ca Rusia isi retrage cea mai mare parte a fortelor din Siria, inclusiv unele aeronave.

Ministerul apararii a anuntat ca un prim grup a parasit Siria, inclusiv un numar nespecificat de avioane de tip Su-34.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.