Patru suspecti au fost arestati in cazul atentatului cu masina-capcana din Ankara. Politia turca a arestat, luni, in sud-estul tarii, patru suspecti in cazul atentatului cu masina-capcana din Ankara de duminica, soldat cu 37 de morti si a identificat un al doilea atacator, a anuntat agentia nationala turca Anatolia.

Cele patru persoane au fost arestate in localitatea Sanliurfa, din sud-estul Turciei, unde au loc confruntari intense intre fortele turce si militantii kurzi. Autoritatile turce au facut arestarile de luni dupa ce au descoperit ca masina folosita in atentatul comis cu o zi inainte a fost cumparata din localitatea Sanliurfa. Cele patru persoane au fost transferate la Ankara pentru cercetari mai amanuntite.

Atentatul de duminica din centrul capitalei turce a fost comis de un barbat si de o femeie, ambii avand legaturi cu miscarea radicala Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), potrivit unor surse din securitate. Femeia, Seher Cagla Demir, nascuta in 1992, originara din localitatea Kars, din estul Turciei, s-ar fi alaturat miscarii PKK in 2013. Corpul celui de-al doilea suspect a fost identificat de politie si ar apartine unui cetatean turc care avea legaturi cu miscarea radicala kurda, potrivit unui responsabil al securitatii turce.

Luni dimineata, in spitale mai erau internate 71 de persoane, dintre care 15 se aflau in stare grava, relateaza MEDIAFAX.

Acelasi tip de explozibilii utilizati in atentatul de duminica au fost depistati de autoritati si in cazul atacului din Ankara de pe 17 februarie care a vizat un autocare ale armatei turce, potrivit unei surse din politie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.