Aviatia turca a bombardat luni baze apartinand Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), in nordul Irakului, ca raspuns la un nou atac sinucigas comis duminica la Ankara, soldat cu cel putin 37 de morti, a anuntat armata.

Aceste atacuri aeriene - efectuate de 11 avioane de lupta - au vizat zona Kandil, in muntii din nordul extrem al Irakului, unde s-au retras liderii rebeli din cadrul PKK, a precizat Statul Major intr-un comunicat, citat de AFP si preluat de MEDIAFAX. Atacul sinucigas comis in centrul Ankarei, capitala turca, nu a fost revendicat, insa modul de operare seamana cu cel din atacul comis pe 17 februarie, in acelasi cartier, care a vizat un autobuz ce transporta personal militar, soldat cu 29 de morti.

Pe de alta parte, Turcia a impus luni noi interdictii de circulatie, zi si noapte, in localitatea Sirnak (sud-est), cu scopul de a efectua operatiuni impotriva unor militanti kurzi in regiune, a anuntat Biroul guvernatorului local intr-un comunicat, relateaza Reuters. Interdictiile urmeaza sa intre in vigoare luni, la ora locala 23.00 (23.00, ora Romaniei), potrivit aceleiasi surse.

Forte in domeniul securitatii efectueaza de mai multe luni operatiuni care devasteaza sud-estul tarii, o regiune cu populatie majoritar kurda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.