Barbati inarmati, membri ai filialei nord-africane a retelei Al-Qaida, au ucis duminica 16 persoane, inclusiv patru europeni, intr-o statiune din Coasta de Fildes, informeaza Reuters, citand informatii furnizate de Institutul american SITE, specializat in monitorizarea site-urilor islamiste.

Organizatia Al-Qaida in Magrebul Islamic (AQIM), care a mai comis recent atacuri in regiune, a revendicat atentatul de duminica, potrivit Institutul american SITE, specializat in monitorizarea site-urilor islamiste.

Paisprezece civili si doi soldati au fost ucisi, duminica, in Coasta de Fildes, dupa ce barbati inarmati au deschis focul in statiunea Grand-Bassam, a informat presedintele Alassane Ouattara. "Sase atacatori au venit in aceasta dupa-amiaza pe plaja din Bassam...Avem 14 civili si doi soldati din cadrul fortelor speciale care, din, nefericire, au fost ucisi", a spus Ouattara.

Cei sase atacatori au fost de asemenea eliminati, a adaugat acesta.

Guvernul a anuntat, de asemenea, ca fortele de securitate i-au eliminat pe cei sase barbati care au atacat trei hoteluri din statiunea Grand-Bassam, situata la aproximativ 40 de kilometri de orasul Abidjan.

Un purtator de cuvant din cadrul Ministerului francez al Afacerilor Externe a spus ca un cetatean francez a fost ucis. Presa locala a anuntat ca barbati inarmati au intrat duminica in hotelul L’Etoile du Sud, luand ostatici turisti si membri ai personalului.

Barbati imbracati in negru au deschis focul in jurul orei pranzului, in timp ce oamenii serveau masa sau bauturi in barurile si restaurantele de pe plaja, sau inotau in ocean, scrie MEDIAFAX.

Un martor a declarat pentru Reuters ca a vazut sapte persoane decedate. "Am vazut sapte persoane decedate pe care le-am filmat. Erau patru atacatori. Inotam cand a inceput atacul si am fugit", a spus Dramane Kima.

"Au inceput sa traga focuri de arma si toata lumea a inceput sa fuga. Femei si copii fugeau si se ascundeau", a spus un alt martor, Marie Bassole. "A inceput pe plaja. Pe oricine vedeau, impuscau".

Citeste si:
Armata israeliană susţine că a vizat reţeaua subterană a Hamas....
Armata israeliană susţine că...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.