Coreea de Nord a lansat o amenintare la adresa fortelor armate sud-coreene si americane, care efectueaza exerctii militare comune, acest stat promitand de asemenea "sa elibereze toata Coreea de Sud, inclusiv Seulul", potrivit agentiei de stat KCNA, citata de site-ul publicatiei Le Parisien.

Comandamentul militar nord-coreean ameninta cu un atac "impotriva grupurilor inamice", pentru a raspunde exercitiilor militare efectuate in portul Pohang (n.r. sud-coreean) din sud-estul tarii, la peste 400 de kilometri de capitala nord-coreeana".

Cateva ore mai tarziu, presa oficiala nord-coreeana a anuntat ca liderul Kim Jong-un isi rezerva dreptul de a lansa "un atac nuclear preventiv", drept "ultim avertisment catre Washington", potrivit ziarului nord-coreean Rodong Sinmun.

Drept raspuns, Ministerul sud-coreean al Afacerilor Externe a cerut Phenianului sa inceteze lansarea de amenintari si provocari, a informat agentia de presa din Coreea de Sud, Yonhap, scrie MEDIAFAX.

De cand au inceput exercitiile americano-sud-coreene, la care anul acesta iau parte 12.200 de militari americani si 5.000 de militari sud-coreeni, Coreea de Nord lanseaza zilnic avertismente catre cei doi aliati si ameninta in special cu atacuri nucleare preventive.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.