Echipa de campanie a lui Donald Trump a amanat o adunare electorala care ar fi trebuit sa aiba loc vineri seara in Chicago, pe fondul unor violente intre sustinatori si oponenti, proteste stradale si ingrijorari privind siguranta, relateaza CNN.

Anuntul a fost lansat pe fondul unor proteste care au avut loc in interiorul si in fata Universitatii Illinois din Chicago, unde ar fi trebuit sa aiba loc evenimentul.

Sute de demonstranti au inceput sa protesteze chiar inainte de sosirea lui Trump. "Domnul Trump tocmai a ajuns in Chicago, si dupa ce s-a intalnit cu oamenii legii, a decis ca pentru siguranta acestor persoane care s-au adunat (...), intalnirea de astazi sa fie amanata pentru alta data", a anuntat echipa de campanie a lui Trump. "Va multumim pentru participare si va rugam sa va retrageti intr-un mod pasnic".

Dupa ce a fost facut anuntul, au avut loc o serie de confruntari intre sustinatorii lui Trump si protestatari, iar politia a ajuns la fata locului pentru a restabili ordinea, scrie MEDIAFAX.

Unii dintre manifestanti au fost scosi afara cu forta si retinuti.

Maria Hernandez, in varsta de 25 de ani, a inceput sa danseze dupa ce a auzit anuntul privind amanarea evenimentului. Ea a spus ca politica lui Trump privind migratia, precum si barierele rasiale din orasul ei au determinat-o sa protesteze. "Protestez pentru ca sunt de culoare si mexicanca si nu sunt sigura unde vrea sa ma deporteze, dar am de-a face zilnic cu rasismul din Chicago si m-am saturat", a spus ea.

Un suporter al lui Trump a spus ca este "dezamagit" ca evenimentul a fost amanat.
"Protestatarii au castigat acum", a declarat Marlin Patrick, in varsta de 55 de ani, pentru CNN.

Potrivit politiei din Chicago, au avut loc cinci arestari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.