Doua minore, in varsta de 15, respectiv 17 ani, au fost inculpate in Franta pentru ca au amenintat pe internet ca vor comite un atentat intr-o sala de concert pariziana, la patru luni dupa atacul de la Bataclan, informeaza Le Figaro.

Cele doua tinere s-au prezentat vineri in fata unui judecator si au fost puse sub acuzare pentru asociere criminala in legatura cu o organizatie terorista. Cea mai mica dintre ele a fost plasata in detentie provizorie, iar cea de 17 ani sub control judiciar.

Patru adolescente, care schimbau intre ele mesaje prin reteaua de socializare Facebook, in care afirmau ca vor sa comita un atentat, au fost retinute miercuri de anchetatorii Directiei Generale privind Securitatea Interna (DSGI). Doua dintre ele au fost eliberate, scrie MEDIAFAX.

Anchetatorii au supectat ca tinerele pregateau un atentat care viza o sala de concert din Paris. Ele afirmau ca vor sa comita atentate "asemanatoare cu cele din data de 13 noiembrie", potrivit unei surse din cadrul politiei.

Potrivit Parchetului din Paris, la momentul in care au fost retinute adolescentele nu au fost gasite arme sau substante explozive, fiind vorba despre "un proiect" de atac. Doua dintre fete, care erau surori, nu s-au intalnit niciodata cu celelalte, care, de asemenea, nu se cunosteau. Toate cele patru adolescente locuiesc "in orase diferite".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.