Opozitia siriana a anuntat vineri ca va participa la negocierile care vor fi reluate luni, la Geneva, sub egida Natiunilor Unite, dar a exprimat scepticism privind sansele de succes.
"Sansele de succes nu prea exista, intrucat regimul Bashar al-Assad pregateste o noua escaladare militara si terestra in perioada urmatoare", a transmis opozitia siriana. Administratia Bashar al-Assad a primit o invitatie privind reluarea negocierilor pe tema solutionarii conflictului pe 14 martie, la Geneva, anunta surse din cadrul delegatiei siriene, informeaza MEDIAFAX.

Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului depaseste, conform estimarilor ONU, 270.000 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.