Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a urmarit un test de lansare a unei rachete balistice si a cerut tarii sa isi imbunatateasca capacitatea de atac nuclear, efectuand mai multe teste, a informat, vineri, agentia de stat KCNA, citata de Reuters online.

In anunt nu a fost precizat cand a avut loc testul, insa este posibil sa fi fost vorba despre lansarea de catre Coreea de Nord a doua rachete cu raza scurta de actiune, care au zburat pe o lungime de 500 de kilometri si au cazut in Marea Japoniei.

"Tovarasul drag Kim Jong-un a spus ca lucrul trebuie intensificat pentru a imbunatati capacitatea de atac nuclear si a trasat drept sarcini de lupta continuarea testelor nucleare cu rolul de a evalua puterea noilor focoase nucleare si a testelor ce au rolul de a imbunatati capacitatea de atac nuclear", a informat KCNA.

Coreea de Nord a lansat, joi dimineata, doua rachete balistice cu raza scurta de actiune in Marea Japoniei, ca reactie la exercitiile militare efectuate de Statele Unite si Coreea de Sud in zona, si a anuntat incheierea proiectelor comerciale cu statul sud-coreean. Coreea de Nord a avertizat duminica despre "un atac nuclear preventiv" ca reactie la exercitiile desfasurate.

Kim Jong-un a fost citat miercuri de presa de stat, spunand ca inginerii nord-coreeni au reusit sa miniaturizeze focoase nucleare, care pot fi instalate de acum inainte in rachete balistic, scrie MEDIAFAX.

Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite a decis saptamana trecuta impunerea de noi sanctiuni dure asupra Coreei de Nord, dupa recentele teste nucleare si balistice. Un proiect de rezolutie prezentat de Statele Unite a fost adoptat in unanimitate, fiind sustinut inclusiv de China, singurul aliat al Coreei de Nord.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.