Guvernul sarb a declarat, joi, stare de urgenta nationala din cauza inundatiilor din tara provocate de ploile puternice care urmeaza sa se intensifice in zilele urmatoare, potrivit previziunilor meteorologice, informeaza publicatia Le Figaro.

Peste 700 de locuinte au fost deja inundate si 170 de persoane din mai multe localitati urmeaza sa fi evacuate, a indicat politia sarba.

Potrivit estimarilor meteorologice, precipitatiile din tara urmeaza sa se intensifice in zilele urmatoare. Avertizarile de inundatii sunt in vigoare pana martea viitoare.

Peste 50 de persoane au murit in primavara anului 2014 in Serbia, cand tarile balcanice s-au confruntat cu inundatii masive.

Serbia, cu o populatie de peste sapte milioane de locuitori, a inregistat pagube de doua miliarde de euro, potrivit estimarilor facute de Banca Centrala Europeana, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.