Un grup de jurnalisti europeni aflati intr-o vizita organizata de un ONG in Cecenia, sudul Rusiei, a fost atacat, joi, de barbati mascati, care au incendiat si microbuzul in care se aflau, iar patru persoane au fost spitalizate.

Atacul a avut loc in drum spre Groznai, capitala republicii Cecenia, iar la bordul microbuzului se aflau noua persoane, dintre care cinci jurnalisti, potrivit ONG-ului care organizat vizita. Microbuzul cu care se deplasau acestia a fost oprit pe marginea drumului de mai multe masini, a declarat ONG-ul Comitetul contra torturii, care activeaza in Cecenia. "Jurnalistii si angajatii au fost scosi din microbuz de barbati mascati care i-au batut. Apoi, au incendiat microbuzul", a indicat Comitetul contra torturii pe pagina de Facebook a ONG-ului, relateaza LeFigaro, citat de MEDIAFAX.

"Un jurnalist din Norvegia, unul din Suedia, avocatul nostru si soferul microbuzului au fost spitalizati", a precizat organizatia. Unul dintre avocatii ONG-ului, Dmitri Utukin, a precizat ca incidentul a avut loc in Ingusetia, o alta republica din zona caucaza rusa, in apropiere de frontiera cu Cecenia. Potrivit acestuia, atacul a fost cel mai probabil comis de ceceni. "Nu este in interesul celor din Ingusetia, ci al cecenilor", a subliniat Utukin.

"Au observat grupul inainte de sosirea jurnalistilor", a specificat avocatul.

Jurnalistii efectuau o vizita rara neoficiala in care urmau sa se intalneasca cu victime ale caror drepturi le-au fost incalcate in Cecenia.

Multe persoane au criticat modul de conducere al presedintele republicii Cecenia, Ramzan Kadarov, in care au fost ucise in ultimii zece ani mai multe persoane, printre care jurnalista de investigatie Anna Politkovskaia, asasinata in octombrie 2006 la Moscova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.