Coreea de Nord a lansat, joi dimineata, doua rachete balistice cu raza scurta de actiune in Marea Japoniei, ca reactie la exercitiile militare efectuate de Statele Unite si Coreea de Sud in zona, si a anuntat incheierea proiectelor comerciale cu statul sud-coreean.

Conducerea de la Seul a acuzat Phenianul ca a lansat joi doua rachete balistice care au zburat pe o distanta de 500 de kilometri, fiind lansate de pe coasta estica a tarii, din orasul Wonsan, in Marea Japoniei, potrivit Ministerului Apararii din Coreea de Sud. De asemenea, Coreea de Nord a anuntat ca va renunta la toate intelegerile cu statul sud-coreean in privinta proiectelor comerciale si va incheia toate afacerile sud-coreene aflate pe teritoriul sau, referindu-se la statiunea montana nord-coreeana din Kumgang si complexul industrial intercoreean Kaesong.

Seulul a suspendat operatiunile in zona intercoreeana luna trecuta ca sanctiune pentru rachetele lansate de Coreea de Nord si testele nucleare efectuate. Statele Unite si Coreea de Sud sunt, in continuare, in razboi cu statul nord-coreean din cauza ca Razboiul Coreean s-a incheiat cu un acord in privinta utilizarii de armanent in loc de un acord de pace, informeaza MEDIAFAX.

Circa 17.000 de militari americani si 300.000 de membri ai fortelor sud-coreene participa la cele mai ample exercitii militare comune din Marea Japoniei care au inceput luni si vor dura pana pe 30 aprilie ca avertismente la provocarile nord-coreene, potrivit Ministerului Apararii din Coreea de Sud.

Coreea de Nord a avertizat duminica despre "un atac nuclear preventiv" ca reactie la exercitiile desfasurate.

Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite a decis saptamana trecuta impunerea de noi sanctiuni dure asupra Coreei de Nord, dupa recentele teste nucleare si balistice. Un proiect de rezolutie prezentat de Statele Unite a fost adoptat in unanimitate, fiind sustinut inclusiv de China, singurul aliat al Coreei de Nord.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.