Inginerii nord-coreeni au reusit sa miniaturizeze focoase nucleare, care pot fi instalate de-acum in rachete balistice, a declarat Kim Jong-un, citat de presa de stat miercuri, relateaza Reuters in pagina electronica.

"Focoasele nucleare au fost standardizate prin miniaturizare, pentru a fi adaptate rachetelor balistice (...). Aceasta este adevarata disuasiune", si-a exprimat el satisfactia, citat de agentia oficiala KCNA.

Phenianul a anuntat deja, in mai multe randuri, ca a reusit sa dezvolte aceasta tehnologie, insa liderul regimului face aceasta declaratie pentru prima data.

Guvernul a afirmat ultima data anul trecut ca a miniaturizat focoase nucleare, pentru a fi instalate in rachete balistice. "Este foarte placut sa vedem focoase nucleare cu structura incarcaturii mixte adaptate unei reactii termonucleare rapide", a mai spus Kim Jong-un, potrivit DPA.

Liderul nord-coreean, continua KCNA, a inspectat focoase termonucleare. Una dintre aceste ogive a fost testata pentru prima data pe 6 ianuarie, sustine regimul stalinist, un lucru pus la indoiala de experti, scrie MEDIAFAX.

In urma acestui al patrulea test nuclear si testarii la inceputul lui februarie a unei rachete balistice, Consiliul de Securitate al ONU a inasprit, saptamana trecuta, sanctiunile impuse Phenianului.

Regimul nord-coreean a lansat o salva de obuze, de pe coasta de est, la doar cateva ore dupa votul de joia trecuta de la New York.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.