Donald Trump a castigat alegerile primare din statele americane Michigan si Mississippi, obtinand un avantaj important in fata contracandidatilor republicani, in timp ce Bernie Sanders a inregistrat victoria in Michigan, iar Hillary Clinton, in Mississippi.

Cu cele doua victorii obtinute in Michigan si Mississippi, miliardarul Donald Trump, care nu are experienta in astfel de alegeri, si-a consolidat si mai mult pozitia din fruntea clasamentului in tabara republicanilor, obtinand un avantaj important in fata contracandidatilor pentru a fi desemnat de partidul Republican candidatul pentru alegerile generale din noiembrie.

Trump, urmat de Cruz si Rubio

Trump este urmat de Ted Cruz in clasament, care a castigat alegerile primare din Idaho, iar rezultatele din Hawaii urmeaza sa fie anuntate in curand. Trump se afla in fruntea clasamentului si in Florida, potrivit sondajelor, unde Marco Rubio, guvernator al statului Florida, se asteapta sa castige alegerile de saptamana viitoare, dar va avea in continuare de recuperat pentru a-l ajunge din urma pe miliardar, informeaza MEDIAFAX.

Sanders si Clinton, cate o victorie de fiecare

In tabara democratilor, Bernie Sanders a inregistrat victoria in alegerile primare din Michigan, ceea ce a venit ca un soc pentru sustinatorii lui Clinton, care, potrivit sondajelor, se afla in preferintele alegatorilor din statul respectiv.

"Le multumesc cetatenilor din Michigan pentru ca au combatut estimatirile facute de sondaje si ne-au oferit votul lor", a declarat Sanders, dupa anuntarea rezultatelor.

Clinton, care conduce in cursa candidatilor democrati pentru prezidentialele din noiembrie, a recuperat dupa infrangerea din Michigan prin castigarea alegerilor din Mississippi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.