Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, si secretarul de Stat american, John Kerry, au pledat, in cursul unei convorbiri telefonice, pentru organizarea unei noi sesiuni de negocieri pentru solutionarea conflictului din Siria.
Noile negocieri, organizate sub egida Natiunilor Unite, ar fi trebuit sa inceapa pe 7 martie, la Geneva, dar au fost amanate pana pe 9 martie, "din ratiuni logistice, dar si pentru stabilizarea situatiei in contextul armistitiului".

"Statele Unite si Rusia pledeaza pentru initierea cat mai curand a negocierilor intre Administratia siriana si toti reprezentantii opozitiei; sirienii trebuie sa isi stabileasca propriul viitor", a transmis Ministerul rus de Externe dupa conversatia dintre Serghei Lavrov si John Kerry.


"Statele Unite si Rusia reitereaza necesitatea continuarii cooperarii pentru obtinerea incetarii ostilitatilor in Siria", precizeaza MAE rus.

Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului depaseste, conform estimarilor ONU, 250.000 de morti, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.