Peste 50 de persoane au fost salvate de la bordul unui feribot care s-a scufundat, vineri, intre insulele indoneziene Bali si Java, iar cel putin zece persoane sunt date disparute.

Muhammad Arifin, seful serviciilor de interventie si salvare din Java de Est, a declarat ca peste 50 de persoane au fost salvate. Dar a precizat ca nu stie cate persoane se aflau la bord si daca au fost toate salvate, explicand ca serviciile de interventii incearca sa obtina manifestul feribotului.

Ulterior, coordonatorul operatiunilor de interventie din Bali, Didi Hamzar, a precizat ca in baza manifestului la bordul vasului se aflau 51 de pasageri si 14 membri ai echipajului, adaugand ca cel putin zece persoane sunt date disparute. Vaporul plecase din portul Gilimanuk din Bali si se indrepta spre est, spre portul Banyawangi din insula Java. Feribotul s-a inclinat intr-o parte inainte de a incepe sa se scufunde, informeaza MEDIAFAX.

Exista diferente in ceea ce priveste numarul pasagerilor si al membrilor echipei de la bordul feribotului. Seful marimei de la nivel local, Wahyu Endriawan, a precizat ca 71 de persoane au fost salvate de la bordul vasului, fara a se inregistra decese. "Nu stim inca daca mai este cineva prins printre ramasitele vasului care s-a scufundat in totalitate", a declarat Endriawan pentru postul Metro TV.

Curse maritime sunt relativ ieftine in arhipelagul indonezian format din 17.000 de insule si cu o populatie de 256 de milioane de locuitori.

Accidentele maritime sunt frecvente in zona din cauza supraaglomerarii de pe vase si a reglementarilor insuficiente din acest domeniu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.