Fostul presedinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a fost retinut, vineri, intr-o investigatie vizand acte de coruptie si spalare de bani, activitati asociate cu finantarea campaniilor electorale ale Partidului Muncitorilor, informeaza site-ul agentiei Reuters.
Potrivit procurorilor, ar exista dovezi ca Lula da Silva a obtinut profituri ilegale printr-o schema de fraudare a companiei Petroleo Brasileiro SA (Petrobras). "Fostul presedinte Lula da Silva, in afara faptului ca era liderul partidului, a fost responsabil de procesul decizional privind numirea directorilor Petrobras; de asemenea, a fost unul dintre principalii beneficiari de pe urma acestor infractiuni", argumenteaza procurorii.

"Exista dovezi ca s-a imbogatit prin aceste infractiuni si a finantat campaniile electorale ale grupului sau politic", precizeaza procurorii, potrivit MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.