Armamentul nuclear nord-coreean sa fie pregatit pentru a fi folosit "in orice moment", a ordonat Kim Jong-un, scrie vineri presa de stat, in contextul unei intensificari a tensiunilor in Peninsula Coreea.

Liderul nord-coeean a dat acest ordin dupa ce ONU a impus Phenianului cele mai dure sanctiuni din ultima perioada, in urma unui test nuclear efectuat in ianuarie si unui test balistic in februarie.

De asemenea, Kim Jong-un a indemnat joi armata, in timpul unui test militar, sa fie pregatita sa efectueze atacuri preventive, potrivit agentiei nord-coreene de presa KCNA.

El a subliniat asupra "necesitatii mobilizarii focoaselor nucleare in cadru apararii nationale pentru a fi lansate in orice moment", potrivit agentiei oficiale, citate de MEDIAFAX.

"Intregul popor (nord-coreean) asteapta acum ordinul de lupta, pentru a anihila inamicul (...), pe imperialistii americani si grupul de tradatori ai (presedintei sud-coreene) Park Geun-hye", scrie KCNA.

Ministrul japonez de Externe Fumio Kishida a declarat vineri dimineata pentru presa ca tara sa "nu poate sa accepte absolut deloc dezvoltarea nucleara si de rachete nord-coreene". "In coordonare cu (membrii) comunitatii internationale, este necesar sa indemnam Coreea de Nord sa dea dovada de retinere si sa respecte deplin rezolutiiile Consiliului de Securitate al ONU", care indeamna aceasta tara izolata sa inceteze programele nuclear si balistic, a declarat Kishida.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.