Intreaga retea de electricitate a Siriei a fost avariata, joi, si nu mai poate furniza curent electric in nicio parte a tarii, a anuntat agentia nationala de presa Sana, citand o sursa din cadrul Ministerului pentru Electricitate din tara.

"Reteaua electrica nu mai functioneaza in niciun district al tarii", a precizat, pentru agentia siriana Sana, o sursa din Ministerul pentru Electricitate al tarii.

"Au fost demarate operatiuni pentru restabilirea accesului la energie electrica", a declarat aceeasi sursa.

Si serviciile de internet au fost perturbate partial de aceasta pana de curent.

In prezent, in Siria se desfasoara atacuri intre fortele regimului Bashar al-Assad, sprijinite de fortele ruse, si militanti ai organizatiilor teroriste Stat Islamic si Al-Nusra, afiliata retelei Al-Qaida, grupari care sunt bombardate si de fortele coalitiei internationale conduse de SUA, scrie MEDIAFAX.

In baza unui armistitiu temporar intrat in vigoare de sambata, agreat de SUA si Rusia, bombardamentele impotriva gruparilor opozitiei siriene care au acceptat respectivul armistitiu au incetat, desi au fost raportate mai multe incalcari de ambele parti.

Siria se confrunta din martie 2011 cu un conflict intre fortele regimului Bashar al-Assad si grupari rebele, printre care se afla si organizatii teroriste precum Stat Islamic. Potrivit unui raport realizat de Centrul Sirian pentru Studii Politice, prezentat la inceputul lunii februarie, circa 470.000 de persoane au murit in acest conflict, peste 1,9 milioane au fost ranite si 45% dintre locuitori (peste 10,5 milioane) si-au parasit locuintele, mutandu-se in alte zone ale tarii sau emigrand.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.