Franta va inceta sa mai retina migranti la Calais (nord) si ii va indemna pe bancheri sa paraseasca Marea Britanie si sa vina pe teritoriul sau, in cazul unei iesiri din UE (Brexit), a avertizat ministrul francez al Economiei Emmanuel Macron in The Financial Times.

Macron a facut aceste declaratii miercuri, cu o zi inaintea summitului anual franco-britanic intre presedintele francez François Hollande si premierul britanic David Cameron, dominat de referendumul cu privire la ramanerea sau nu a Marii Britanii in Uniunea Europeana.

"In ziua in care aceasta relatie va fi rupta, migrantii nu vor mai fi la Calais", a declarat Macron miercuri pentru cotidianul financiar britanic, precizand ca un "Brexit" ar putea submina un acord intre cele doua tari care permite Londrei sa efectueze controale de partea franceza a frontierei.

Ministrul a adaugat ca, in cazul unui Brexit, Marea Britanie nu va mai avea un acces total pe piata unica si ca Parisul ar putea sa incerce sa atraga serviciile financiare si sa le indemne sa paraseasca Londra, informeaza MEDIAFAX.

De la inceputul acestei saptamani, autoritatile franceze au demarat o operatiune de desfiintare a adaposturilor improvizate in care s-au instalat migranti, in partea de sud a "junglei" de la Calais - cea mai mare tabara din Franta -, in care traiesc mii de persoane ce incearca sa ajunga in Anglia.

Franta cauta sa mute acesti migranti in centre de primire la Calais sau in alte localitati din tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.