Circa 250 de romi au fost evacuati, miercuri, de autoritatile franceze dintr-o tabara de la periferia orasului Nantes, din vestul Frantei.

Circa 200 de jandarmi francezi au ajuns la intrarea in tabara de romi miercuri dimineata, impunand familiilor sa paraseasca tabara intr-un interval de patru ore, scrie MEDIAFAX.

Tabara este instalata din iulie anul trecut, in comuna Carquefou, la periferia nordica a orasului Nantes, din departamentul Loire-Atlantique. Potrivit prefecturii din departamentul Loire-Atlantique, evacuarea celor 80 de caravane de romi a inceput la ora locala 08.30.

Intre 250 si 300 de romi, dintre care majoritatea sunt copii, potrivit sindicatului Romeurope, locuiesc din iulie in tabara din Carquefou, dupa ce au fost expulzati de mai multe ori din tabere instalate in Saint-Herblain si Nantes. Tribunalul din Nantes a emis un ordin de evacuare pe 23 iulie.

Primarul comunei Carquefou, Veronique Dubettier-Grenier, a adresat pe 19 februarie o scrisoare deschisa prefecturii din Loire-Atlantique, prin care a solicitat "punerea in aplicare a unei decizii de evacuare a unei tabere ilegale" din zona.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.