Serviciile de informatii iordanieie au anuntat, miercuri, ca raidul antiterorist efectuat la Irbid a permis dejucarea unor atacuri ale retelei Stat Islamic (SI).

SI planifica "atacuri asupra unor regiuni civile si militare pentru a destabiliza securitatea nationala", au mai comunicat serviciile de informatii iordaniene, in urma operatiunii desfasurate la Irbid, informeaza MEDIAFAX.

Fortele de securitate iordaniene au omorat sapte militanti islamisti in confruntari armate cu sustinatori ai retelei Stat Islamic in orasul Irbid, situat in apropiere de granita cu Siria. Un ofiter iordanian de politie a fost de asemenea ucis in operatiunea de securitate lansata impotriva militantilor care se ascunsesera in oras, potrivit sursei din cadrul securitatii.

Operatiunea a inceput marti noapte si s-a incheiat in zorii zilei de miercuri. Acesta a fost unul dintre cele mai puternice atacuri lansate impotriva celulelor de sustinatori ai grupurilor islamiste din ultimii ani, potrivit unor oficiali.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.