Democrata Hillary Clinton si republicanul Donald Trump au iesit invingatori in sapte dintre cele 11 state care au votat marti in cadrul alegerilor primare, consolidandu-si pozitiile in perspectiva alegerilor prezidentiale de la 8 noiembrie.

In total, 12 state s-au pronuntat in cadrul acestor scrutine - "Super Tuesday" - care atribuie o cincime din numarul total al delegatilor democrati si aproape un sfert din totalul celor republicani la conventiile celor doua partide, prevazute in aceasta vara. In doua dintre ele - Colorado in cazul democratilor si Alaska in cazul republicanilor, alegatorii cate unuia singur dintre cele doua partide au fost chemati sa-si exprime optiunile.

In tabara democrata, Hillary Clinton s-a impus in Alabama, Arkansas, Georgia, Massachusetts, Tennessee, Texas si Virginia. Rivalul ei, Bernie Sanders, s-a impus in schimb in Vermont, unde este senator, si in alte trei state - Colorado, Minnesota si Oklahoma, potrivit MEDIAFAX.

In tabara republicana, inainte de anuntarea rezultatelor in caucusul din Alaska, Donald Trump s-a impus in Arkansas, Alabama, Georgia, Massachusetts, Tennessee, Vermont si Virginia.

Rivalul sau Ted Cruz, a obtinut victorii in Texas - cel mai populat stat american chemat la urne marti -, al carui senator este, si in Oklahoma.

Senatorul Marco Rubio din Florida - favoritul liderilor "Grand Old Party", dar se pare ca nu si al alegatorilor - si-a salvat onoarea obtinand o victorie in Minnesota - prima de la inceputul alegerilor primare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.