Un vehicul fara sofer al companiei Google a lovit un autobuz de transport in comun, in statul american California, in ceea ce pare a fi primul accident provocat de o astfel de masina, dupa o serie de coliziuni care au implicat prototipuri, cauzate de oameni.

Accidentul a avut loc pe 14 februarie, in zona Mountain View din California, fiind raportat luni, 29 februarie, de Directia rutiera statala. Vehiculul fara sofer avea viteza de 3 km/h in momentul in care a schimbat banda si a acrosat un autobuz care circula cu 25 km/h. Nimeni nu a fost ranit in accident, potrivit MEDIAFAX.

Soferul de test al Google, care potrivit legii trebuie sa preia controlul in cazuri de urgenta, a crezut ca autobuzul va avea timp sa treaca fara a fi atins, astfel ca nu a intervenit la timp.

Daca se va stabili ca a fost vina vehiculului Google, ar fi primul accident inregistrat cu o masina fara sofer. In iunie 2015, presa a relatat ca doua vehicule prototip fara sofer au fost foarte aproape de o coliziune intr-o zona urbana din statul american California, dar companiile Google si Delphi Automotive, care testau masinile, au negat informatiile.

Tot in vara anului 2015, autoritatile din statul California au anuntat sase accidente usoare intre vehicule care se autoconduc si masini normale. Autoritatile au dat asigurari ca accidentele au fost provocate de soferi si ca nu a fost ranit nimeni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.