Rusia a incetat toate bombardamentele din zonele in care gruparile rebele au acceptat armistitiul stabilit marti, impreuna cu SUA, a anuntat Serghei Rudskoy, un oficial militar rus.

"Rusia a incetat in totalitate atacurile din acele zone din care gruparile armate (rebele siriene) ne-am trimis solicitari pentru incetarea focului", a declarat, sambata dimineata, Serghei Rudskoy la o conferinta de presa din Moscova. El a precizat ca 17 grupari armate ale opozitiei siriene au anuntat ca vor respecta armistitiul care a intrat in vigoare de sambata la ora 00.00, informeaza MEDIAFAX.

Armistitiul nu include organizatiile teroriste Stat Islamic si Frontul al-Nusra, filiala siriana a retelei Al-Qaida, care a amenintat sa intensifice atacurile in tara. Presedintele Vladimir Putin a anuntat, vineri, ca Rusia va continua raidurile aeriene impotriva "organizatiilor teroriste" din Siria si dupa intrarea in vigoare a armistitiului. "In mod evident, bombardamentele impotriva grupurilor teroriste din Siria vor continua", a declarat, vineri, Vladimir Putin in cursul unei intalniri cu membri ai conducerii Serviciului federal de Securitate (FSB).

Siria se confrunta din martie 2011 cu un conflict intre fortele regimului Bashar al-Assad si grupari rebele, printre care se afla si organizatii teroriste precum Stat Islamic. Potrivit unui raport realizat de Centrul Sirian pentru Studii Politice, prezentat la inceputul lunii februarie, circa 470.000 de persoane au murit in acest conflict, peste 1,9 milioane au fost ranite si 45% dintre locuitori (peste 10,5 milioane) si-au parasit locuintele, mutandu-se in alte zone ale tarii sau emigrand.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.