Guvernul german a anuntat vineri ca autoritatile nu stiu unde se afla 13% dintre cei un milion de migranti inregistrati in 2015 si ca acestia nu sunt prezenti in locuintele in care au fost trimisi.

"Cauzele posibile (ale absentei acestor migranti) ar putea fi, de exemplu, o intoarcere in tara de origine, continuarea calatoriei catre alta tara sau o intrare in ilegalitate", afirma Guvernul intr-un raspuns scris la o interpelare din partea Partidului Die Linke (Stanga). O alta posibilitate este o dubla inregistrare in sistemul EASY, pentru migrantii care doresc sa depuna o cerere de azil, pe baza careia le este atribuita o locuinta intr-unul dintre landurile germane. Acest sistem a inregistrat 1,09 milioane de migranti in 2015 - un record in Germania si Europa.

Depasite de acest aflux, autoritatile au adoptat la sfarsitul lui 2015 si inceputul lui 2016 o serie de masuri in vederea unei accelerari a examinarii cererilor de azil si totodata a expulzarilor, care sa le ofere in acelasi timp o mai buna viziune de ansamblu. Germania tocmai si-a creat primul fisier in care centralizeaza identitatile tuturor migrantilor inregistrati, iar toti urmeaza sa primeasca un document de identitate cunoscut sub numele de "dovada de sosire".

Pe de alta parte, Bundestagul - Camera inferioara a Parlamentului german - a adoptat joi o lege care prevede, intre altele, ca orice migrant care nu se prezinta la locuinta in care a fost trimis sa nu beneficieze de toate ajutoarele sociale.

Aproape unul din opt migranti care au sosit in Germania "dispare" dupa ce a fost inregistrat, scria de asemenea cotidianul Sueddeutsche Zeitung in editia de vineri, citand informatii de la Ministerul de Interne, potrivit DPA, citata de MEDIAFAX.

Aceste informatii apar la o zi dupa ce ministrul Migrarii si Refugiatilor (BAMF) Frank-Juergen Weise a declarat ca autoritatile nu cunosc numele si identitatile a pana la 400.000 de persoane de pe teritoriul Germaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.